Rick Nieman stopt

Rick Nieman vertrekt na negentien jaar als presentator van het RTL Nieuws. Op de site van RTL laat hij donderdagmiddag weten dat het tijd is voor nieuwe avonturen.

"Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin gehad bij RTL Nieuws", aldus Rick. "Het was een voorrecht om verslag te doen van zo veel grote en kleine nieuwsgebeurtenissen en miljoenen kijkers te mogen informeren over wat er in Nederland en de wereld gebeurde. Ik zal met pijn in het hart afscheid nemen van deze geweldige nieuwsorganisatie en van mijn fantastische collega's."
Nieman wil onder meer gaan schrijven. "Ik word vijftig en ik wil nog zo veel. Ik barst van de ideeën en hoop de komende jaren veel nieuwe dingen te doen en te leren." Zo zegt hij graag projecten te willen doen met zijn vrouw Sacha de Boer, waarbij zij foto's maakt en hij verhalen schrijft. Toch sluit hij niet uit ooit weer terug te komen op tv. "Ik vind journalistiek mooi, ik wil journalistieke verhalen maken. Of dat nou op tv, op internet of in print is, dat maakt niet uit."
Nieman presenteert zijn laatste RTL Nieuws bulletin op vrijdag 22 mei om 19.30 uur.