×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Richard Groenendijk neemt een break

Richard Groenendijk neemt een break
18.04.2019 -

Cabaretier Richard Groenendijk neemt voor het eerst in zijn 23-jarige carrière anderhalf jaar vrij. 'Maar ik heb alweer twaalf kantjes geschreven voor mijn nieuwe programma. Het is nooit rustig in mijn hoofd', zegt de 46-jarige Groenendijk.


De cabaretier neemt volgende maand met pijn in het hart afscheid van zijn voorstelling Om alles!. ‘Ik heb de show nu bijna 220 keer gespeeld. Normaal gesproken ben je blij dat de zomer eraan komt: klaar, lekker nieuwe dingen doen. De voorstelling gaat over loslaten, maar mij lukt dat niet met dit programma. Het was geweldig, overal uitverkochte zalen. De mensen trokken de lampen van het plafond…’, aldus Richard in een interview met het AD.

De laatste voorstelling is niet toevallig in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. ‘Ik zal altijd in het Oude Luxor beginnen én eindigen. Geen zaal die zó hard lacht. Het liefst zou ik er een slaapkamer hebben.’

Ondanks al zijn successen blijft Groenendijk bang om te falen. ‘Dat komt omdat ik ben begonnen tussen de frituurpannen’, zegt hij. ‘De afgelopen tien jaar heb ik absoluut geen klagen, maar ik blijf nederig.’