Renate in nieuw seizoen Wie goed doet…

Renate Gerschtanowitz (35) keert terug met een tweede seizoen van Wie goed doet..., waarin ze de hulpvaardigheid van de Nederlandse bevolking test. Beelden van een verborgen camera onthullen hoe behulpzaam mensen in werkelijkheid zijn.

Zo belt een moeder met een kinderwagen aan bij nietsvermoedende mensen met de vraag of ze warm water kan krijgen voor haar babyflesje. Volgens SBS levert de test hartverwarmende beelden op, "want verrassend vaak blijken Nederlanders heel geduldig." Alle hulpvaardige voorbijgangers krijgen ook dit seizoen weer 100 euro voor een goede daad.

Renate bezoekt bovendien mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen. Zo verrast ze een motorclub van zestig stoere mannen die zich inzetten om kinderen te helpen. En ze gaat langs bij een man die dagelijks eten uitdeelt aan daklozen.

De presentatrice is blij dat Wie goed doet… terugkeert. "Het is fantastisch om een programma te maken dat mensen kan inspireren. Het programma laat zien dat je met kleine dingen al heel veel kan betekenen in andermans leven.'' Wie goed doet… is vanaf 17 januari elke zaterdagavond te zien rond 21.30 uur bij SBS6.