René van der Gijp verklapt salaris

Voetbalanalist René van der Gijp heeft in het Vlaamse programma Buurman, Wat Doet U Nu? aan presentatrice Cath Luyten verklapt wat hij per jaar verdient met het programma Voetbal Inside. En dat is niet niks.

René vertelt in het fragment dat hij zich vrijwel nooit voorbereid voor de uitzendingen. En dat de voorbereiding die hij moét doen, namelijk het bijhouden van het voetbal, hem totaal geen moeite kost. Dat heb je natuurlijk wanneer je voor je werk praat over je passie.

Op de vraag hoeveel hij met het analyseren van de sport verdient, is hij kort en duidelijk: 'Waanzinnig. Nee maar echt, krankzinnig veel word ik er voor betaald. Natuurlijk mag je weten hoeveel. Ik denk serieus dat dat wel over een half miljoen euro gaat, per jaar'. Lekker salaris lijkt ons!

Het mateloos populaire programma komt behoorlijk vaak in opspraak. Zo kwam vandaag het nieuws naar buiten dat sponsors Heineken en Gillette toch aan het programma verbonden willen blijven. De bedrijven lieten half december weten boos te zijn over vermeende seksistische, racistische en homofobe uitspraken die aan tafel tijdens het programma zouden zijn gedaan. Beide bedrijven lieten weten zich daarom te beraden op de samenwerking met Voetbal Inside.

RTL noemde de grappen van de drie mannen 'soms lomp, ongenuanceerd en controversieel' en voegt daar met klem aan toe dat 'de mening van de drie analisten niet gelijk staat aan die van RTL'.