Reinout Oerlemans emigreert met gezin

Reinout Oerlemans verhuist volgend jaar in de zomer met zijn gezin naar de Verenigde Staten om van daaruit leiding te geven aan zijn internationale televisiebedrijf, Eyeworks.

Van de huidige vierkoppige leiding van Eyeworks emigreert ook financieel topman Mark Lazar. Operationeel directeur/head of television Robert van den Bogaard en managing director Ronald van Wechem blijven in Nederland. De gedeeltelijke verhuizing heeft geen gevolgen voor de afzonderlijke vestigingen van Eyeworks wereldwijd, liet het bedrijf vandaag weten.

Reinout: “In zes jaar tijd is Eyeworks uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met vestigingen in twaalf landen op vier continenten. Wat in 2001 klein begon op een zolderkamer in Amsterdam is nu de op twee na grootste onafhankelijke televisieproducent van de wereld.” Hij wil het bedrijf naar een nieuwe fase brengen door persoonlijk aanwezig te zijn in ‘de grootste televisiemarkt’, Amerika.

Volgens Reinout is zijn vrouw Daniëlle minstens even enthousiast over de verhuizing. In de huidige Amerikaanse vestiging in Los Angeles werken nu ruim vijfhonderd mensen.