Regilio Tuur wil angst voor water overwinnen

Voormalig profbokser Regilio Tuur (46) doet mee aan het tweede seizoen van het SBS6-programma Sterren springen. De in New York wonende knock-outspecialist heeft geen zwemdiploma’s en kent een diepgewortelde angst om in diep water te zwemmen. "Die fobie is ontstaan toen ik als kind iemand zag verdrinken.”

“Ik doe mee omdat zwemmen in het diepe de laatste angst in mijn leven is die ik wil overwinnen", zegt Regilio in het AD. De oud-kampioen krijgt in de show een paar serieuze tegenstanders, onder wie olympisch schaatser Koen Verweij. Andere al bekende deelnemers zijn turner Jeffrey Wammes, realitykoppel Andy van der Meijde en zijn vriendin Melisa Schaufeli, de Congolees-Nederlandse zangeres Nathalie Makoma, Dave Roelvink en tatoeëerder Dennis Overweg (Dikke Dennis). Volgens SBS6 staat het boegbeeld van plastische chirurgie Marijke Helwegen (65) op het punt haar contract voor de show te ondertekenen.

Het programma, te zien vanaf 5 april, wordt gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij en Gerard Joling. Regilio Tuur is inmiddels in New York met trainen begonnen en komt binnenkort naar Nederland voor verdere instructies. Hij kondigt aan hoe dan ook Sterren Springen te willen winnen. "Ik ga tot het uiterste en neem alleen genoegen met goud."

Volgens SBS6 doen in totaal zestien BN’ers mee aan de reeks. Het eerste seizoen werd gewonnen door actrice Liza Sips.