×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rechter: landelijke sint-intocht kan doorgaan

Rechter: landelijke sint-intocht kan doorgaan
14.11.2018 -

De landelijke intocht van Sinterklaas zaterdag in Zaanstad kan volgens het huidige plan doorgaan. De rechter in Haarlem heeft dat woensdag besloten in een kort geding dat de stichting Majority Perspective had aangespannen tegen onder meer de gemeente Zaanstad en de publieke omroep NTR.


De stichting eiste niet een volledig verbod van de intocht maar wel dat de in haar ogen 'racistische stereotypering' van Zwarte Piet er niet bij zou zijn.

De rechter in Haarlem vindt de vorderingen van de stichting niet ontvankelijk, omdat ze niet heeft voldaan aan belangrijke voorwaarden zoals overleg met de gedaagden. Hij kan daarom geen inhoudelijk oordeel vellen over de vorderingen. Maar ook als hij dat wel had gekund, had hij de vorderingen toch afgewezen, zo lichtte de rechter toe.