Placeholder

Rechter geeft Wendy gelijk

De rechter heeft vanmiddag in een kort geding besloten dat Wendy van Dijk de rechtszaak tegen maandblad Quote wint. Het maandblad moet het cocaïneverhaal rectificeren en de presentatrice ontvangt een schadevergoeding.

Quote zei het recht te hebben op bronbescherming, maar dat belang heeft de rechter afgewezen. De reputatie van Wendy van Dijk weegt zwaarder dan dit argument. De presentatrice eistte vijftienduizend euro schadevergoeding. Later wordt bepaald of dit een reëel bedrag is.

Wendy van Dijk was zelf ook op de zitting aanwezig. 'Ik ben of was niet aan cocaïne verslaafd. Ik verafschuw het', benadrukte ze met klem. Haar gezinsleven lijdt ernstig onder het valse gerucht. 'Alles waar ik voor sta: gezondheid, geluk, positiviteit, staat op helling. Mijn zoon moet op school zeggen dat ik niet verslaafd ben', vertelde de presentatrice geëmotioneerd, maar strijdbaar.

De opnamen van Moordvrouw waren vrijdag stilgelegd zodat Wendy aanwezig kon zijn in de rechtszaal. De volgende stap van de presentatrice is zoekmachines als Yahoo en Google verzoeken om de berichten over haar cocaïnegebruik te verwijderen.