×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rechter buigt zich over intocht Sinterklaas

Rechter buigt zich over intocht Sinterklaas
13.11.2018 -

De civiele rechter in Haarlem buigt zich dinsdag over een verzoek om de landelijke intocht van Sinterklaas te verbieden. Tegenstanders van Zwarte Piet willen dat het feest in Zaanstad zaterdag niet doorgaat. Het kort geding is aangespannen door de stichting Majority Perspective tegen onder meer de NTR, die de tv-uitzending verzorgt, en burgemeester Jan Hamming van de gemeente Zaanstad.


De stichting eist een verbod op de volgens haar 'racistische nationale intocht in Zaanstad'. Ook het Commissariaat voor de Media (CvdM), de Staat, Kijkwijzer en mediabedrijf Vinke Vision zijn gedagvaard. Volgens de stichting maken al deze partijen zich schuldig aan het niet naleven van wetten en internationale verdragen.

In het bestuur van de stichting zitten onder anderen activist Michael van Zeijl van De Grauwe Eeuw en Rogier Meijerink en Christa Soeters van de actiegroep #Geen4meivoormij. Ze doen dit naar eigen zeggen zodat andere tegenstanders van Zwarte Piet anoniem kunnen blijven.