Raynor Arkenbout’s cadeau voor Willem-Alexander

Koningin Beatrix treedt dinsdag af als koningin, waardoor 30 april 2013 de boeken in gaat als het begin van een nieuw tijdperk voor Nederland. Dit gegeven inspireerde acteur Raynor Arkenbout tot het verfilmen van het door hem geschreven korte verhaal: Een Nieuw Tijdperk.

Een Nieuw Tijdperk gaat over opgroeien en over verandering, verteld door een 18-jarige jongen die klaar is voor de volgende stap in zijn leven. Maar dat betekent wel dat hij iemand moet loslaten die hem heel dierbaar is. Het is een verhaal uit Raynor’s onlangs verschenen eBoek Bizar. In deze film is zijn goede vriend, huisgenoot en acteur Pim Wessels te zien als de anonieme hoofdrolspeler en speelt GTST- collega, vriend Rik Witteveen, de rol van de denkbeeldige vriend die al jarenlang aan zijn zijde staat.

'Het is een verhaal dat erg dichtbij staat, aangezien ik zelf ook nog vol op bezig ben met volwassen worden. Zelf een verandering durven inzetten in je leven is, volgens mij, heel herkenbaar en zal daarom veel mensen aanspreken,' aldus Raynor Arkenbout. 'Ik ben zelf nog erg sprookjesachtig ingesteld, daarom vind ik het idee van een koningshuis nog altijd iets betoverends hebben. Vandaar dat het mij een mooie gelegenheid leek om mijn eerste korte film op dit moment naar buiten te brengen. Voor mij is dit dan, net als voor Willem-Alexander en het koningshuis, een soort 'nieuw tijdperk.'' Speciaal voor zijn laatste verjaardag als Prins Willem-Alexander is Raynor’s eBook Bizar van 25 april t/m 30 april voor Prins Willem-Alexander gratis te downloaden via de iTunes en de Ibook App. ]Omdat ik zijn e-mailadres niet heb kan de rest van Nederland het boek ook gratis downloaden’, lacht Raynor.