×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rapper Prodigy (42) overleden

20.06.2017 -

Rapper Prodigy, bekend van het hiphopduo Mobb Deep, is op 42-jarige leeftijd overleden. Tijdens een weekend in Las Vegas werd hij plotseling opgenomen in het ziekenhuis. Prodigy leed al zijn hele leven aan sikkelcelanemie, een erfelijke vorm van bloedarmoede.


Het duo Mobb Deep debuteerde in 1993 met het album Juvenile Hell. Maar met name het tweede album, The Infamous, was hun grote doorbraak. In 2005 tekende de formatie bij G-Unit Records van 50 Cents, waar de rappers twee jaar later de plaat Blood Money uitbrachten.

Ook bracht Prodigy een aantal solo-albums uit, zoals H.N.I.C. (Head Nigga in Charge), part 1 en 2. De rapper zat vanaf 2008 ruim drie jaar in de gevangenis voor een reeks opeenvolgende vergrijpen, zoals illegaal wapenbezit. Na deze periode pakte hij zijn muzikale carrière weer op.