‘Rachel Hazes herschreef geschiedenisboekje’

Precies 10 jaar na de dood van André Hazes presenteert zijn oud-manager en -bodyguard Jos van Zoelen een biografie van de volkszanger. Van Zoelen heeft de meeste verhalen over de artiest uit eerste hand en maakt van zijn hart geen moordkuil.

De populariteit van Hazes is na 10 jaar onverminderd groot: er is onder meer een musical en er worden opnamen gemaakt voor een speelfilm. "Het past helemaal in de lijn die Rachel na de dood van die kleine heeft uitgestippeld. Maar, Rachel lijkt het geschiedenisboekje soms compleet herschreven te hebben", zo vertelt Van Zoelen in een landelijke ochtendkrant.

De oud-manager vindt dat er de afgelopen jaren maar weinig aandacht was voor de eerdere huwelijken van de zanger, waar zijn twee kinderen Nathalie en Melvin uit zijn voortgekomen. "Het is alsof André vóór haar nooit een ander leven gehad heeft. Zijn oudste twee kinderen bestaan niet meer. Zij zijn na de dood van hun vader weggepoetst. En de hit Zij Gelooft In Mij was ineens geschreven voor Rachel. Wat niet kan, omdat het in de jaren tachtig op de plaat is gezet toen Rachel nog in Rotterdam woonde en een kind was."

Hij vervolgt: "En over kinderen gesproken: Dré'tje is gaan geloven dat Kleine Jongen voor hem bedoeld is, maar dat liedje stamt uit de tijd dat zijn twaalf jaar oudere halfbroer Melvin een kleine jongen was."