Queen helpt Meghan bij eerste solo-uitstapje

Meghan, hertogin van Sussex, moet nog wennen aan haar leven als lid van de Britse koninklijke familie. De Amerikaanse, die een kleine maand geleden trouwde met prins Harry, heeft het protocol nog niet volledig onder de knie. Dat bleek donderdag in Chester, Meghans eerste officiële verplichting zonder haar man, waar koningin Elizabeth de kersverse hertogin de kneepjes van het vak leerde.

Meghan hield volgens Britse media nauwlettend in de gaten wat de koningin deed en volgde haar. Toen de hertogin twijfelde of zij of Elizabeth eerst in een auto moest, gaf de 92-jarige vorstin aan dat het aan Meghan was om door te schuiven.

Hoewel Harry's echtgenote nog wat onwennig leek, had ze het volgens verslaggevers wel naar haar zin. Elizabeth en Meghan kletsten en lachten samen tijdens een optreden van schoolkinderen. Die zongen de koninklijke gasten toe bij de Mersey Gateway Bridge, die officieel werd geopend door de vorstin. Na de opening van de brug gingen Elizabeth en Meghan in Chester naar het culturele centrum Storyhouse. Ook dat moest, ruim een jaar nadat het eerste publiek werd ontvangen, formeel geopend worden. Ter afsluiting lunchten de dames in het stadhuis van Chester. Voor het bezoek van de koningin en de hertogin was veel publiek op de been, onder wie honderden schoolkinderen.