Publiek wacht op koninklijk huwelijk

Honderden belangstellenden hebben zich zaterdag al vroeg verzameld bij de kerk Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming in Apeldoorn. Daar vindt de kerkelijke inzegening plaats van het huwelijk van prins Jaime de Bourbon de Parme en Viktória Cservenyák. Het is sinds 2008 het eerste koninklijke huwelijk dat in Nederland wordt gesloten.

De laatste drie huwelijken in de koninklijke familie, van Bernardo Guillermo (New York, 2009), prins Carlos (Brussel, 2010) en prinses Carolina (Florence, 2012) werden in het buitenland gesloten.

De koninklijke familie en andere genodigden namen vrijdag al een voorschot op het huwelijksfeest dat zaterdagavond wordt gehouden in de Koninklijke Stallen van paleis Het Loo. Het bruidspaar krijgt hulp van de hofhouding van koning Willem-Alexander, die op een aantal onderdelen van de plechtigheid en festiviteiten assisteert.

Het huwelijk wordt ingezegend door de jezuïet Tjeerd Jansen, studentenpastor in Amsterdam. Hij wordt bijgestaan door Harrold Zemann en Ronald Dashorst. De mis is in het Engels, met lezingen in het Hongaars en Spaans. De liederen zijn in het Nederlands en Frans.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen