Publiek VS loopt niet warm voor Carice

The Fifth Estate, de nieuwe film van actrice Carice van Houten, is niet goed ontvangen in de Verenigde Staten. Het drama over WikiLeaks-oprichter Julian Assange bracht het eerste weekeinde slechts 1,7 miljoen dollar op. Ook de recensies waren overwegend negatief.

The Fifth Estate, die eerder dit jaar het Filmfestival van Toronto opende, vertelt over het leven van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Die rol wordt gespeeld door de Britse acteur Benedict Cumberbatch. Van Houten speelt een IJslands parlementslid dat optreedt als woordvoerder van de omstreden internetactivist. Een andere belangrijke rol is weggelegd voor de Duitse acteur Daniel Brühl (Goodbye Lenin!). Regisseur Bill Condon was eerder verantwoordelijk voor Oscar-winnaar Gods and Monsters, over het leven van Frankenstein-regisseur James Whale, en de laatste twee Twilight-films.

Volgens de critici weet de film niet uit het interessante onderwerp te halen wat er in zit. Het acteren van hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch wordt wel alom geprezen. The Fifth Estate is eind dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien.