Psycholoog hielp Simon Keizer weer op het juiste pad

Simon Keizer (32) wil het maximale uit het leven halen en zijn echtgenote Annemarie denkt er net zo over. ‘’Wij zijn echt elke dag dankbaar. Toen Annemarie dertig werd, heb ik haar een schilderij van Ruud de Wild gegeven met de tekst ‘Vandaag is pas het begin’. Dat hangt bij de trap en zien we dagelijks. Het is ook van toepassing op elke dag. Haal er alles uit, zo sta ik in het leven. Het is belangrijk om kleine dingen te waarderen.”

Simon staat naar eigen zeggen anders in het leven sinds hij in zijn jeugd ‘’klap op klap’’ kreeg te verwerken. De eerste tegenslag kreeg hij toen zijn vader ziek werd. ‘’Ik was vijftien toen hij overleed. Daar is geen handboek voor geschreven, dat moet je ondergaan. Ik heb de pubertijd denk ik overgeslagen, ook omdat we in het jaar daarna de Nieuwjaarsbrand op ons bordje kregen. Dat zijn heel veel heftige gebeurtenissen.” De Volendamse zanger vertelde dat in Linda’s Zomerweek.

‘’Een puber zet zich af tegen relatief onbelangrijke dingen in het leven. Volgens mij zag ik het nut niet om me als puber af te zetten tegen alles en iedereen. Dat komt doordat je op zo’n jonge leeftijd in aanraking komt met vergankelijkheid en leert dat het leven in een flits over kan zijn. Ik denk dat ik die puberfase een beetje heb overgeslagen.”

In het jaar na de Cafébrand in Volendam ging het niet goed met Simon: ‘’Elf maanden na de brand heb ik een psycholoog opgezocht. Ze heeft me uit het dal getrokken. Ik kon er simpelweg mijn hart luchten, praten en traantjes laten. Ik kan het iedereen aanraden.”

‘’Ik ben gek genoeg dankbaar voor al die heftige dingen die mij zijn overkomen. Want door die gebeurtenissen sta ik nu op deze manier in het leven. Ik ben het leven heel dankbaar.”