Producentenrol bevalt Bastiaan Ragas goed

Bastiaan Ragas wil meer gaan doen als theaterproducent. In het AD zegt de zanger en musicalacteur dat de rol van producent hem ligt en dat hij er veel genoegdoening uithaalt.

'Al zoekende vind ik mijn weg. Dit past bij wie ik ben. Het is iets nieuws dat ik heb ontdekt en dat bevalt me goed', vertelt Bastiaan over 'zijn' stuk Maar je krijgt er wel heel veel voor terug. In de reizende voorstelling, op basis van zijn gelijknamige boek, laat hij de ins en outs van het vaderschap zien.

In de voorstelling speelt Bastiaan niet alleen de hoofdrol, maar hij heeft ook alle touwtjes in handen. 'Ik heb geen zin om acht voorstellingen per week te spelen, ik wil er vier doen. Als ik het zelf produceer, kan dat. Ik wil bovendien dat mensen het fijn hebben, fijn worden behandeld en niet om 12 uur 's nachts weer terug met z'n allen in de bus naar huis moeten. Ik wil dat ze goed eten krijgen, niet elke keer de lasagne van de plaatselijke pizzeria. Ja, er zijn genoeg producenten die alleen denken aan de productie. Alles voor de show. Dat vind ik onzin. Het leven gaat ook door. Als mensen ook nog tijd hebben voor hun eigen leven, zijn ze veel gelukkiger. En op die manier kan ik met mensen als mijn tegenspeelster Annie-Marie Jung en regisseur Diederik Ebbinge werken, want dat doen ze niet voor het geld. Ze doen dat omdat ze de productie leuk vinden.'