Proces verbaal voor Erik Dijkstra

Jakhals Erik Dijkstra is in de problemen gekomen omdat hij een bierflesje op een rondvaartboot heeft gegooid. De waterpolitie heeft naar aanleiding van het incident proces-verbaal opgemaakt.

Voor een filmpje van de Jakhalzen interviewde Dijkstra de Duitse zanger Till Lindemann in een hotel in Amsterdam. Bij het balkon vroeg Lindemann of hij zijn bierflesje op een langsvarende rondboot mocht gooien. Dijkstra zei 'prima' en smeet zijn flesje zelf naar beneden. Het ding kwam terecht op een boot van Stichting De Zonnebloem en miste een vrouw aan boord maar net. De beelden werden vrijdag in De Wereld Draait Door getoond.

Directeur Noud van Rooij van De Zonnebloem reageerde furieus. "Dit is echt te zot voor woorden. Dat het gebeurt is al erg genoeg, maar dat het vervolgens wordt uitgezonden is helemaal onbegrijpelijk. Dat ze zoiets doen om kijkcijfers te halen. De mensen aan boord van de boot hebben een lichamelijke beperking, ze kunnen niet eens wegduiken, al zouden ze dat willen." Hij liet weten aangifte te willen doen, meldt Het Parool.

Dijkstra heeft hem zaterdagmiddag gebeld om zijn excuses aan te bieden, aldus Van Rooij. De presentator ging 'diep door het stof'. "Hij vond het verschrikkelijk stom van zichzelf en zei dat hij het nooit had moeten doen. Hij vindt het ook heel erg dat het dan ook nog eens de boot van onze stichting was." Erik zou hebben beloofd een keer mee te gaan als vrijwilliger.