Proces honden Johnny Depp in november verder

Een rechter in Australië buigt zich in november weer over Pistol en Boo, de yorkshireterriërs van Johnny Depp en Amber Heard. Het proces rond de beestjes die illegaal Australië binnenkwamen, is uitgesteld tot 2 november.

Dat schrijft The Australian nadat de zaak maandagochtend werd behandeld in het Southport Magistrates Court.

Heard wordt verdacht van de smokkel, waarmee ze de strenge Australische quarantaineregels overtrad. De 29-jarige actrice, die in februari trouwde met Depp, riskeert tien jaar cel en een boete van tienduizenden euro's. De actrice vloog in mei met haar viervoeters in een privévliegtuig naar Australië, waar de nieuwste Pirates Of The Caribbean-film werd opgenomen. Nadat de beestjes waren ontdekt, kregen Heard en Depp 72 uur de tijd om Pistol en Boo terug naar de Verenigde Staten te sturen. De minister van Landbouw Barnaby Joyce zelf dreigde de dieren af te laten maken.

Depp stak vorige week tijdens het filmfestival van Venetië de draak met het hele voorval. "Ik heb mijn honden afgemaakt en opgegeten op bevel van een beetje bezwete, dikkige man uit Australië", zei de acteur in verwijzing naar Joyce.