Proces Badr Hari loopt vertraging op

Het proces tegen Badr Hari loopt vertraging op. Het rijksrechercheonderzoek naar het lekken van het dossier naar tv-programma Brandpunt Reporter is nog niet klaar. Het Openbaar Ministerie en de advocaten van Hari willen de uitkomsten daarvan afwachten, alvorens het proces kan worden afgerond.

Daarnaast is er nog een onderzoek gaande naar een foto die in Reporter werd getoond. De rechter-commissaris moet in dit kader nog een paar politiemensen als getuige horen. Het gaat om een foto van een toilet met bloedspatten. Het toilet hoort bij de skybox waar Hari in juli vorig jaar zakenman Koen Everink zwaar zou hebben mishandeld, tijdens dancefestijn Sensation.
De foto is geen onderdeel van het dossier zoals het OM dat heeft samengesteld. De vraag is wie de foto heeft gemaakt, de politie of een onbekende derde. Volgens officier van justitie Maaike Bienfait is die laatste mogelijkheid een zeer reële, omdat de box na de vechtpartij geruime tijd niet onder bewaking van de politie is geweest.
De rechtbank begint vrijdagmiddag wel aan de behandeling van de feiten in de Sensationzaak. Maandag wil de rechtbank de persoonlijke omstandigheden bespreken, van Hari en Ferhat Y., medeverdachte in de Sensationzaak. Daarna zal het proces worden verdaagd tot een nader te bepalen datum.