×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Probleemloze laatste repetitie Waylon

10.05.2018 -

Ook de laatste repetitie van Waylon in aanloop naar de halve finale van het Eurovisiesongfestival verliep vanmiddag probleemloos. Het was de vijfde keer dat de Outlaw In' Em-zanger optrad op het enorme podium in de Altice Arena in Lissabon. Na de laatste noot barstte een daverend applaus los in de zaal en dankte Waylon het publiek met een welgemeend 'thank you!'.


Na de laatste doorloop van de show begint het lange wachten tot het moment suprême vanavond, wanneer de Europese tv-kijkers hun stem uitbrengen op hun favoriete acts tijdens de live-uitzending van de kwalificatieronde. Achttien artiesten presenteren zich in de twee uur durende show aan het internationale miljoenenpubliek. De tien acts met de meeste punten gaan door naar de finale komende zaterdag.

Waylon staat als achtste op het programma. Hij neemt het op tegen onder anderen het trio Doredos uit Moldavië en Alexander Rybak, die uitkomt voor Noorwegen. Allebei grote favorieten voor een finaleplaats, volgens de bookmakers. Rybak won in 2009 met het nummer Fairytale al eens het liedjesfestijn.

Andere populaire tweede halvefinalisten zijn Zweden, Oekraïne en Polen. Waylon stond vanmiddag bij de bookmakers op een negende plaats tussen zijn concurrenten uit de tweede halve finale, net genoeg voor een ticket voor zaterdag. Voor de winst op het 63ste Eurovisiesongfestival geldt Cyprus als favoriet, gevolgd door Noorwegen en Israël. Nederland staat bij de bookmakers op de 22e plaats in de ranglijst.