×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Privénummers BN’ers op straat door lek

8.02.2018 -

Privégegevens van honderden bekende Nederlanders zijn gelekt door een fout van showbizzfotografen Peter en zijn zoon Edwin Smulders. Dat stelt RTL Nieuws.


De telefoonnummers en woonadressen van onder anderen Gordon, Ruud Gullit en prinses Christina waren jarenlang in te zien.

RTL Nieuws onderzocht een tip van een anonieme tipgever en zag dat de server van de familie, waar hun website en foto's op staan, niet beveiligd was met een wachtwoord. Daardoor kon iedereen door de inhoud van de server spitten.

Het lek stond al bijna tien jaar open en was zeer gemakkelijk te misbruiken. Naast telefoonnummers en adressen stonden op de server kentekennummers van auto's van BN'ers. In totaal zou het gaan om een adresboek van 419 personen, van wie het merendeel bekend is.

Na melding van RTL Nieuws is het lek gedicht.