×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prinses Margriet opent huisvesting Rode Kruis

19.06.2018 -

Prinses Margriet en haar zoon prins Pieter-Christiaan hebben dinsdag het nieuwe verenigingskantoor van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag geopend.


Als erevoorzitter onthulde Margriet een borstbeeld van Johan Basting, de Nederlandse legerarts die een belangrijke rol speelde bij de oprichting van het Internationale Rode Kruis. Hij nam in 1867 het initiatief voor de oprichting van de Nederlandse vereniging.

Onderdeel van de opening was een virtual reality tour.

In een van de ruimtes werd ze geconfronteerd met een foto van zichzelf, een foto die herinnert aan de tijd dat ze als vrijwilligster actief werd voor de hulporganisatie. 'De leukste foto, maar niet heus', zei de prinses tijdens het poseren voor de zwart-witfoto uit 1966 waarop te zien is hoe ze in het bijzijn van koningin Juliana het diploma Rode Kruis Helpster Eerste Klasse in ontvangst nam.

In het gebouw wordt ook Tijn Kolsteren herdacht met een muur vol potjes nagellak. De jongen werd kort voor zijn overlijden bekend door zijn nagellakactie bij Serious Request. Zijn actie leverde 2,5 miljoen euro op.

Het verenigingskantoor van het Rode Kruis huisvest alle landelijke medewerkers van nationale en internationale hulpverlening, fondsenwerving, communicatie en de stafafdelingen. Ook het Klimaatcentrum van het Internationale Rode Kruis is in het gebouw gehuisvest. Het gebouw is eind maart in gebruik genomen.