Prinses Margarita de Bourbon de Parme zwanger en trouwen

Prinses Margarita, de dochter van prinses Irene, gaat in mei dit jaar trouwen met jurist Tjalling ten Cate. Daarbij verwacht het koppel in augustus hun eerste baby. De secretaresse van prinses Irene heeft dit nieuws afgelopen dinsdag bekendgemaakt.

De toekomstige vader van Margarita’s kindje is de 32-jarige jurist Tjalling ten Cate. Het paar woont sinds een jaar samen in Amsterdam. Prinses Margarita volgt al anderhalf jaar een opleiding interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar aanstaande echtgenoot is werkzaam als jurist bij De Nederlandsche Bank.

Voor Margarita is dit haar tweede huwelijk. Tjalling en zij zullen de kerk ditmaal overslaan bij hun bruiloft en alleen voor de wet trouwen. De ceremonie zal in besloten kring plaatsvinden. “Prinses Margarita en de heer Ten Cate realiseren zich dat gebeurtenissen als deze de aandacht van de pers zullen trekken. Zij hechten er evenwel sterk aan dat hun toekomstige gezinsleven buiten de publieke belangstelling blijft”, aldus de secretaresse van de twee, Mariëtte Helmann.

Dat de liefde tussen Prinses Margarita serieus is bleek wel op 1 februari in het Amsterdamse Carré. Het stel arriveerde in gezelschap van koningin Beatrix en prinses Margriet om de verjaardagen van Margarita’s tantes te vieren. Wellicht kunnen we daaruit opmaken dat Tjalling de goedkeuring van onze vorstin kan verdragen? Toch een niet geheel onbelangrijk puntje gezien de band van haar voormalige liefje Edwin de Roy van Zuydewijn met Beatrix. Eddepet ligt al jaren in de clinch met het koningshuis, maar is met al zijn opstootjes eigenlijk nog geen steek verder gekomen. Benieuwd wat Edje over het aankomende huwelijk van zijn ex te zeggen heeft. Dat zal wel weer modder gooien worden.