×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prinses Elisabeth nu troonopvolgster van België

21.07.2013 -

Op 11-jarige leeftijd is prinses Elisabeth zondag de troonopvolgster van België geworden. Na het aftreden van haar opa koning Albert, die zondag afstand deed van de troon en plaatsmaakte voor zijn zoon Filip, is Elisabeth voortaan de eerste in de lijn der troonopvolging. Ze mag zich vanaf zondag Hertogin van Brabant noemen.


Elisabeth is het oudste kind van Filip en Mathilde. Ze werd geboren op 25 oktober 2001 in Anderlecht. Haar vader maakte haar geboorte wereldkundig met de legendarische opmerking 'Het is een echt vrouwtje'. Prinses Elisabeth heeft twee jongere broers, prins Gabriël (9) en prins Emmanuel (7), en een jongere zus, prinses Eléonore (5).

Nadat België al in 1991 de grondwet had gewijzigd, was prinses Elisabeth vanaf haar geboorte voorbestemd om op latere leeftijd koningin van België te worden. De prinses zit momenteel op het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. Ze is de eerste in de lijn der troonopvolging die van kinds af aan onderwijs volgt in het Nederlands. Haar vader kreeg les in het Frans.