Prinses Diana wilde met chirurg trouwen

Prinses Diana wilde trouwen met Hasnat Khan, de hartchirurg met wie ze van 1995 tot 1997 een relatie had. Dat zegt Jemima Khan, die in die periode getrouwd was met een verre neef van Hasnat, in Vanity Fair.

"Diana was smoorverliefd op Hasnat Khan en wilde met hem trouwen, zelfs als dat betekende dat ze in Pakistan moest gaan wonen. Het is een van de redenen waarom we bevriend raakten", vertelt de Britse Jemima. Zij had na haar scheiding een relatie met acteur Hugh Grant en werkt voor Vanity Fair.

Volgens Jemima kwam Diana haar twee keer opzoeken in Pakistan onder het mom van een inzamelingsactie voor het ziekenhuis van Imran, de man van Jemima. Maar beide keren sprak ze volgens haar vriendin ook met de Khan-familie over een eventueel huwelijk met Hasnat. "Ze wilde weten hoe moeilijk het voor mij was geweest om me aan te passen aan het leven in Pakistan."

Belachelijk idee

Vanity Fair schrijft dat Diana iemand zocht die een huwelijk tussen haar en Hasnat in het geheim wilde sluiten. Hasnat zag dat niet zitten. Hij vertelde de politie na de dood van Diana dat hij het 'een belachelijk idee' vond en dat hij haar had verteld dat ze alleen een 'redelijk normaal leven zouden kunnen leiden als ze in Pakistan zouden gaan wonen'.

Kort nadat Hasnat haar plan had afgeschoten, ontmoette Diana Dodi Al Fayed, de man met wie ze op de avond van het fatale auto-ongeluk samen was en die eveneens overleed. Een vriendin van de prinses gelooft volgens het tijdschrift nog altijd dat Diana een relatie met Dodi aanging om Hasnat jaloers te maken.

Jemima zegt over de breuk: "Hasnat haatte de gedachte dat hij de rest van zijn leven in de schijnwerpers moest doorbrengen."