×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prinses Alexia geopereerd aan been

10.09.2016 -

Prinses Alexia is geopereerd aan haar been. De operatie is goed gegaan.


Bij de elfjarige dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden in het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam een plaat en schroeven uit het been verwijderd.

Die werden geplaatst nadat prinses Alexia een beenbreuk opliep bij een ski-ongeluk in Oostenrijk op 27 februari. De plaat en de schroeven werden geplaatst om een goed herstel van de breuk te bevorderen.

De operatie is goed verlopen, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdagavond. Alexia mocht enkele uren na de operatie met haar ouders het Erasmus MC-Sophia te Rotterdam verlaten om thuis verder te herstellen. De behandelende artsen verwachten dat de behandeling hiermee is afgerond, aldus de RVD.