Prins William wil een PlayStation 4

Prins William wil wel een nieuwe Playstation 4 op zijn verlanglijstje zetten, maar hij denkt dat zijn vrouw Catherine daar anders over denkt sinds de geboorte van hun zoontje prins George.

 

Op een gameworkshop keek prins William volgens The Telegraph verlekkerd naar de nieuwe spelcomputer die Sony later deze maand op de Europese markt brengt. ’Het is erg verslavend’, zei de hertog van Cambridge. ’Ik zou er wel eentje willen hebben, maar ik ben er niet zeker van wat mijn vrouw daarvan zou vinden’, vervolgde hij.

Tijdens zijn bezoek aan de Britisch Academy of Film and Television Arts probeerde de hertog drie videogames uit die gemaakt waren door studenten. Hij was daar om jonge studenten in hun toekomstige carrière aan te moedigen. Een van de spellen die William uitprobeerde was gemaakt door de 19-jarige Dan Pearce. In zijn game Hamster World Domination probeerde de hertog een prinses te redden. Hij werd echter snel neergehaald oor een vijand.

In de game Vacuum Panic, gemaakt door de 16-jarige Charly Hutton-Pattermore, moest de gamende prins minstens 70 procent van het huis schoonmaken voordat moeders terug zou komen. Prins William kwam niet verder dan 52 procent. Niet echt schoon, beaamde hij.