‘Prins William heeft X Factor’

Prins William heeft absoluut de X Factor. Dat zegt jurylid Louis Walsh na het zien van het optreden van de prins samen met Jon Bon Jovi en Taylor Swift afgelopen dinsdagavond. "Ik vind dat hij echt auditie moet doen voor onze show", aldus Walsh.

"Hij heeft alles wat een ster moet hebben", gaat Louis verder. De hertog van Cambridge verraste zijn gasten door tijdens het Winter Whites Gala op Kensington Palace het nummer Livin' On a Prayer van Bon Jovi te zingen. Dit deed hij samen met Taylor Swift en Jon Bon Jovi zelf. De zanger liet na het optreden ook al weten dat hij verbaasd was over de zangkunsten van William.

"Als hij ooit zijn baan op wil geven, kunnen we een single uitbrengen voor het goede doel. Ik verzeker je: die man kan zingen", aldus de zanger.

Het optreden werd gehouden om geld in te zamelen voor dakloze jongeren. William is beschermheer van het goede doel Centrepoint. Om een tafeltje in de zaal te bemachtigen, moest een bedrag van 60.000 pond (bijna 72.000 euro) worden neergelegd.