Prins Jaime getrouwd

In Apeldoorn is vanmiddag het kerkelijk huwelijk gesloten van prins Jaime en Viktória Cservenyák. Bijna de gehele koninklijke familie was aanwezig bij de plechtigheid in de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming kerk, inclusief koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun 3 dochters.

De zieke prins Bernhard en zijn vrouw prinses Annette ontbraken, evenals de 7 maanden zwangere prinses Annemarie. De echtgenote van prins Carlos is uit voorzorg in het ziekenhuis opgenomen. Er is geen sprake van zwangerschapsvergiftiging, zo heeft de familie laten weten. Wel had het paar vorige week een vermoeiend bezoek aan Parma.

Onder de bruidskinderen was gravin Zaria, de jongste dochter van prinses Mabel en de overleden prins Friso. De bruidsjurk van Viktória, die bijna een kwartier te laat bij de kerk arriveerde, is ontworpen door de in Amsterdam wonende jonge Deense couturier Claes Iversen.

Prins Jaime, de tweede zoon van prinses Irene, heeft het goud voor de trouwringen uit Peru laten komen, waar het via het Fair Trade programma van Solidaridad is gekocht. Eerder had hij ook al een 'duurzame' verlovingsring laten vervaardigen.

Het bruidspaar werd bij het verlaten van de kerk door honderden belangstellenden toegejuicht. Ondanks de net beginnende regen ging het bruidspaar in een open auto naar paleis Het Loo. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen