×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prins Harry in Den Haag voor Invictus Games

Prins Harry in Den Haag voor Invictus Games
9.05.2019 -

Prins Harry is donderdag rond het middaguur gearriveerd in het Zuiderpark in Den Haag, waar hij met prinses Margriet demonstraties bijwoont van handboogschieten en basketbal. Dat zijn twee van de negen sportdisciplines die over precies een jaar op het programma staan tijdens de Invictus Games.


De hertog van Sussex, die maandag vader is geworden, is initiatiefnemer en beschermheer van het internationale sportevenement voor (oud-)militairen die blijvend lichamelijk of psychisch letsel opliepen. De prins, zelf Afghanistan-veteraan, werd bij het Zuiderpark opgewacht door prinses Margriet.

De vijfde Invictus Games worden volgend jaar van 9 tot 16 mei in Den Haag gehouden. Het is dan 75 jaar na de bevrijding van Nederland. De organisatie verwacht 550 deelnemers uit negentien landen. Prins Harry krijgt een rondleiding door het Zuiderpark, waar volgend jaar een tijdelijk sportcomplex verrijst om het merendeel van de wedstrijden te huisvesten.