Placeholder

Prins George en prinses Charlotte zijn vrijdag bruidsjonker en -meisje

Prins George en prinses Charlotte, de oudste twee kinderen van de Britse prins William en zijn vrouw Catherine, zijn vrijdag zoals verwacht weer bruidsjonker en -meisje. Dit keer tijdens het huwelijk van prinses Eugenie en Jack Brooksbank, zo maakte het Britse hof woensdag bekend.

De vijfjarige George en driejarige Charlotte hebben al behoorlijk wat ervaring. Ze hadden dezelfde rol tijdens de bruiloft van hun tante Pippa Middleton en dit voorjaar tijdens het huwelijk van oom prins Harry. Ook drie van de vier kleinkinderen van prinses Anne mogen opdraven: Savannah (7) en Isla (6), de kinderen van Peter en Autumn Phillips, en Mia (4), de dochter van Zara en Mike Tindall.

Het vijfde en zesde bruidsmeisje zijn Maud Windsor, het vijfjarige kleinkind van Michael van Kent, en Theodora Williams (6). Zij is de dochter van popster Robbie Williams en zijn vrouw Ayda. George is niet de enige bruidsjonker. Hij krijgt gezelschap van Louis (6), de zoon van bankier Olivier De Givenchy. Ten slotte zijn Louise en James, de veertienjarige dochter en tienjarige zoon van prins Edward en zijn vrouw Sophie aangesteld als 'speciale begeleiders'.

Getuige

Het hof bevestigt verder dat prinses Beatrice Eugenie's getuige is. Jack heeft zijn broer Thomas als zijn 'best man' gevraagd.

Eugenie en Jack trouwen vrijdag in St. George's Chapel op Windsor Castle. Daar vond in mei ook het huwelijk van prins Harry en Meghan plaats.