Prins Charles is een pestkop

Een brief van prins Charles is niet in goede aarde gevallen bij de mensen die op het hertogdom Cornwall wonen. Ze vinden dat hij de 'tactieken van een pestkop' heeft gebruikt om hen te herinneren aan een ouderwets recht dat hij heeft als eigenaar van het hertogdom, zo meldt The Telegraph.

Vanuit het bestuur van het hertogdom is een brief geschreven aan de burgers van Stoke Climbsland. Daarin wordt gesteld dat de prins de eigenaar is van de grond waar hun huizen op gebouwd zijn. In de grond zouden verschillende mineralen en metalen liggen. Volgens een van de inwoners moet er voor 3 december gereageerd worden op de brief. Als ze dat niet doen, dan stemmen ze in met het recht dat de prins heeft.

"Toen we dit huis kochten heb ik de akte bestudeerd. Daarin staat helemaal niet dat prins Charles deze rechten heeft op de stoffen onder ons huis", vertelt meneer Donner. "Ze zeggen dat ze helemaal niet van plan zijn om de stoffen omhoog te halen, maar dat ze wel volgens het rechtssysteem handelen. Maar waarom sturen ze deze brief dan?" De man laat weten dat bezwaar maken een fortuin kost, en dat zou niemand kunnen betalen. "Dit zijn niets meer dan pesterijen om te zorgen dat het hertogdom krijgt wat het wil en dat wij, de mensen die er wonen, er niet tegenin kunnen gaan."

Een woordvoerder geeft aan dat het hertogdom eigenaar is van de stoffen sinds het in 1337 werd opgericht. Ze 'registreren simpelweg de rechten die ze hebben', aldus een reactie.