Prins Bernhard opnieuw vader

Prins Bernhard en zijn vrouw Annette zijn wederom de trotse ouders van een pasgeboren baby. Anette beviel woensdag om 8.30 uur in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam van een jongen, die de volledig naam Benjamin Pieter Floris van Vollenhoven met zich meekreeg.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is de baby kerngezond en woog het jongetje 3250 gram bij zijn geboorte. Het is inmiddels het achtste kleinkind van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Het ventje zal de roepnaam Benjamin krijgen. “We zijn dolgelukkig en heel dankbaar met de geboorte van ons derde kind en het broertje van Isabella en Samuel”, zo laten Prins Bernhard en zijn vrouw weten.

Het gezin is woonachtig in onze hoofdstad, Amsterdam. Bernhard is zelfstandig ondernemer en Annette is werkzaam in de gehandicaptenzorg. Het paar leerde elkaar tijdens hun studie in Groningen kennen. Alleen bij wijze van uitzondering, bijvoorbeeld Koninginnedag, nemen Prins Bernhard en zijn vrouw Anette, die zich prinses mag noemen, deel aan publieke evenementen. Dit is een bewuste keuze van de jongere generatie van de leden van Koninklijk Huis. Zij kunnen zo hun leven en loopbaan naar eigen inzicht inrichten