×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prince nieuwe nummer 1 in Veronica Top 1000

1.12.2016 -

Purple Rain van Prince & The Revolution is dit jaar de nieuwe nummer 1 in de Radio Veronica Top 1000 Allertijden. Dat heeft de radiozender donderdag bekendgemaakt.


Prince, die afgelopen april overleed, stoot Queens Bohemian Rhapsody van de troon. Het overlijden van de zanger heeft behoorlijk wat invloed op de lijst. Ook andere hits van Prince staan hoger dan voorgaande jaren. Hetzelfde geldt voor de in januari overleden David Bowie. Hij heeft net als Prince voor het eerst de top 10 gehaald: Let's Dance staat op nummer 9.

Queen stond de afgelopen twee jaar op 1 in de lijst van Veronica. Bohemian Rhapsody staat nu op 4. Coldplay (Viva La Vida) en Guns N' Roses (November Rain), ook twee voormalige lijstaanvoerders, completeren de top 3. De Top 1000 wordt van 3 tot 9 december uitgezonden.

Top 4000
Woensdag werd duidelijk dat Bohemian Rhapsody het in de Radio 10 Top 4000 wel tot de eerste positie heeft geschopt. In die lijst staat Prince' Purple Rain op 3.

Welk nummer er bovenaan staat in de populairste allertijdenlijst, de Radio 2 Top 2000, wordt vrijdagavond bekend.