×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prijs voor Hadewych

22.05.2016 -

De Duitse komedie Toni Erdmann heeft zaterdag een grote prijs in de wacht gesleept op het festival van Cannes. De film, waarin de Nederlandse actrice Hadewych Minis een bijrol speelt, is bekroond door de Fipresci, de organisatie van internationale filmcritici. Volgens de journalisten is de Duitse productie de beste film in de competitie van Cannes dit jaar.


Toni Erdmann is een bitterzoete tragikomedie en vertelt over een vader die tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter, die in het buitenland werkt, merkt hoe ongelukkig zij is. Hij besluit haar te helpen door met zijn alter ego Toni Erdmann haar leven op een positieve manier te gaan ontregelen.

De Duitse komedie is onder de critici al ruim een week favoriet. De film kreeg in een overzichtslijstje van het Britse blad Screen de hoogste score ooit. Ook de thriller Elle van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven, die zaterdagavond in première gaat op het festival, valt erg goed bij de filmjournalisten.