Porsche niet aansprakelijk voor dood Paul Walker

Het fatale ongeluk van de Amerikaanse acteur Paul Walker was niet de schuld van Porsche. Dat zegt de rechtbank in een zaak die was aangespannen door de weduwe van Walkers vriend Roger Rodas, die in 2013 ook bij het ongeluk om het leven kwam.

Kristine Rodas zegt dat de Porsche ontwerpfouten had en daarom crashte. Maar volgens de rechtbank in Los Angeles is daar geen bewijs voor. TMZ had inzage in de rechtbankstukken en las in de uitspraak dat de rechter alle beschuldigingen heeft afgewezen, waaronder nalatigheid en aansprakelijkheid. Volgens de rechter had een stevigere constructie van de auto de dood van de twee tijdens de botsing met lichtmast niet kunnen voorkomen.

Bestuurder Rodas zou tussen de 130 en 145 kilometer per uur hebben gereden binnen de bebouwde kom. Kristine Rodas beargumenteerde dat de auto in brand vloog als gevolg van een ontwerpfout. Maar volgens de rechter is Rodas niet als gevolg van de brand overleden.

Paul Walkers dochter Meadow heeft een soortgelijke zaak tegen Porsche aangespannen. In deze zaak heeft de rechter nog geen uitspraak gedaan.