Politie grijpt in bij show Hardwell

De Nederlandse dj Hardwell toert op dit moment door Latijns Amerika en ook daar trekt de 26-jarige Robbert van de Corput volle zalen. Iets té vol zelfs. In Ecuador moest de politie er donderdagavond aan te pas komen omdat er veel te veel mensen naar de kersverse nummer 1-dj ter wereld kwamen kijken. Uiteindelijk dwong de politie Hardwell eerder te stoppen met zijn set, omdat de veiligheid niet meer kon worden gegarandeerd.

 

Hardwell stond donderdagnacht op het programma in de Villa Club in de stad Guayaquil. Volgens zijn management was het daar bij aankomst van de dj al veel te druk. Zijn auto werd belaagd door fans, waardoor hij de wagen niet uit kon en pas veel later dan gepland met zijn show kon beginnen. Ook werd security-personeel omver gelopen door de uitzinnige menigte. Toen Hardwell eenmaal begon met zijn set bleef het onrustig en veel te vol in de zaal. Uiteindelijk besloot de politie een einde aan het optreden te maken.

Volgens zijn management heeft de organisatie waarschijnlijk de populariteit van de dj onderschat. Ook zouden er veel te veel kaarten zijn verkocht.

Hardwell zelf op Twitter: 'Na wat organisatorische problemen kon ik eindelijk beginnen en toen werd ik door de politie gedwongen weer te stoppen. Hoe dan ook, dank je wel Ecuador!'