×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Pieter-Christiaan twee dagen in Gumball 3000

7.08.2018 -

Prins Pieter-Christiaan heeft zondag en maandag deelgenomen aan de twintigste editie van de Gumball 3000 rally. Die voert dit jaar van Londen naar Tokio, maar de deelnemers aan de 'rijkenrally' smokkelen wel. Vanaf Bologna worden de auto's, een bonte mix van moderne vehikels en bijzondere oldtimers, met Emirates Cargo overgevlogen naar Osaka in Japan voor het vervolg van het festijn.


Aan de deelname aan Gumball, dat zondag van start ging bij Covent Garden in het hartje van Londen, hangt naar verluidt een aardig prijskaartje: 65.000 euro. Daar krijg je ook overnachtingen voor en leuke feesten in een sfeervolle omgeving, zoals zondag aan het einde van de rit bij het kasteel van Chantilly in Frankrijk. Maar brandstof en dergelijke zijn voor eigen rekening.

Pieter-Christiaan deed via Instagram enthousiast verslag van zijn belevenissen met het Nederlandse team Masters of Speed, dat een kloek 'beest' ter beschikking heeft voor de rally: een Mercedes G-500. 'PC' liet zich voor de start fotograferen met David Hasselhoff, die het startsein gaf, en met zijn co-piloot Job Smeltzer, beter bekend als DJ LaFuente.

Vanuit Frankrijk voerde maandag het ruime 900 kilometer lange parcours via Zwitserland naar Milaan. Dinsdag is de af te leggen afstand een stuk korter: iets meer dan 200 kilometer naar Bologna, waarna de deelnemers die ook in Japan rijden, in het vliegtuig stappen.