×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Pieter-Christiaan ambassadeur Rode Kruis

Pieter-Christiaan ambassadeur Rode Kruis
8.12.2018 -

Prins Pieter-Christiaan is benoemd tot ambassadeur van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds, zo maakte het Rode Kruis bekend. Zaterdag nam de prins afscheid als vicevoorzitter van het bestuur van de hulporganisatie, omdat zijn benoemingstermijn is afgelopen.


Met de benoeming tot ambassadeur dankt de organisatie de prins 'voor zijn inzet voor het verenigingsbestuur'. Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds zet zich in om mensen beter te beschermen en voor te bereiden op natuurrampen.

Prins Pieter-Christiaan zat vanaf december 2010 in het bestuur van het Rode Kruis. Een hoogtepunt tijdens zijn bestuurstermijn, aldus de organisatie, was een reis naar Bangladesh en Haïti die hij met zijn moeder en erevoorzitter van het Rode Kruis, Prinses Margriet, maakte. Dat gebeurde om projecten op het gebied van rampenpreventie te bezoeken. Ook onder meer de jaarlijkse Rode Kruis-Rally en deelname aan het Wereldrecord EHBO op de Dam in 2017 waren 'bijzondere momenten'.