Pietenlied Frans Bauer is een hit

Frans Bauer schreef dinsdag speciaal voor zijn zoon een nummer over Zwarte Piet. Dat blijkt nu een enorme hit te zijn, zo laat de zanger weten via Twitter. 'Goeiemorgen.. !! Kan mijn ogen niet geloven, mijn Pieten tekst op Melodie van Doe nou niet ... 200 000 keer gelezen!! Holy cannoli', aldus de zanger.

Frans liet eerder op Facebook weten dat hij zijn zoon heeft beloofd dat Zwarte Piet dit jaar gewoon komt. 'Mijn zoon vroeg mij of Zwarte Piet nog komt dit jaar, en dat hij erg lief was geweest Natuurlijk komt hij zei ik, en ik heb daarom een tekst geschreven op Doe nou niet, voor in zijn schoentje', aldus de volkszanger.

'Ik zei we gaan hem voor de kachel zingen zodat de Piet het hoort en dan weet ik zeker dat hij gaat komen.' Het nummer heet Piet is lief. De tekst van het nummer deelde hij ook met zijn volgers. Het is duidelijk dat Frans in de aanval gaat. 'Zwarte Piet, Zwarte Piet, ja … Zwarte Piet. De VN wil hem niet. Daarom protesteert de Sint met heel het land", zo is onder meer te lezen. En later: 'Piet is lief, Piet is lief, ja … Piet is lief. Zo ontzettend lief. Hij hoort toch bij ons…, hij hoort bij Nederland.'