Piet Paulusma: ik raak niet aan de bedelstaf

Piet Paulusma raakt naar eigen zeggen niet aan de bedelstaf als hij eind dit jaar vertrekt als weerman bij SBS 6. In één van zijn bv's ontdekte De Telegraaf een fors negatief eigen vermogen, maar volgens Piet hoeven we ons 'geen zorgen' te maken. Verder wil hij er niks over kwijt.

Over zijn toekomst is hij wel iets duidelijker. ‘Ik heb al langer plannen om reizen te verkopen. Daarnaast zou het leuk zijn als een ander mediabedrijf aanklopt, maar ik ga hoe dan ook online door met mijn weerbericht.’ Inmiddels heeft Jan Slagter van Omroep Max zich gemeld. Hij hoopt er met Paulusma uit te kunnen komen.

Tegen het AD laat de 63-jarige Fries weten dat het hem goed doet dat Nederland meeleeft. ‘Mensen zijn verbaasd, ze snappen het niet’, aldus Paulusma, die het eigenlijk voelde aankomen toen hij op 2 januari werd ontboden in de directiekamer van SBS 6. ‘Van alle kanten hoorde ik dat de zender bezig was met veranderingen, maar ik werd nergens bij betrokken. Dan denk je: oei, wat gaat er gebeuren? Nou dit dus: mijn contract werd niet verlengd.’

Fons van Westerloo, de grote ontdekker van Paulusma, snapt de keuze van SBS niet helemaal om met Piet te breken. ‘Ik had het als SBS-baas nog even niet gedaan’, aldus Van Westerloo in de krant over de volgende stap van John de Mol om ‘het oude SBS 6’ of ‘de campingzender’, zoals vaak wordt geroepen, definitief af te breken.