Pia Douwes toont privékant van zichzelf

Country en blues is misschien niet wat musicalliefhebbers associëren met Pia Douwes. Toch komt vanavond ook haar privé muzieksmaak aan bod tijdens het concert After All This Time in het DeLaMar Theater. 'Ik wil ook de privé Pia laten zien', vertelt ze daarover.

Aanleiding voor het eenmalige concert in Amsterdam is de cd die Pia Douwes onlangs uitbracht. Op het album staan dertien nummers uit wereldberoemde musicals die ze zong tijdens haar theatercarrière, die al meer dan dertig jaar omvat. Tijdens het concert After All This Time vertelt Pia ook persoonlijke verhalen en anekdotes die ze op de podia in binnen- en buitenland heeft meegemaakt of wat haar raakte.

Pia: 'Mensen kennen mij van musicals, maar ik zie mezelf als zangeres, actrice en danseres met als als specialisatie musical. Ik zing ook heel graag folk, country en blues, een kant die veel mensen niet van me gewend zijn. Ik vind het leuk om naast de veertien nummers van de cd ook een andere kant van mezelf te laten horen. Misschien is het een voorproefje voor later na de musicals. Ik zing in Duitsland ook pop en country en heb zes toneelstukken gedaan. Buiten Nederland zijn mensen minder in hokjes aan het denken'.

Voor het in Wenen opgenomen album After All This Time koos Pia bewust alleen Engelstalige nummers: 'Meerdere talen door elkaar op één album vind ik vreemd'. Drie Duitse nummers zijn daarom op haar verzoek naar het Engels vertaald door Charles Hart, tekstschrijver van The Phantom Of The Opera en Aspects Of Love.

Pia: 'De in het Engels vertaalde nummers zijn nieuw voor mij en meteen ook de moeilijkste nummers van de hele avond. Mijn stem is er toch gewend aan geraakt om deze nummers in het Duits of Nederlands te zingen. Ik vind het dus heel spannend'.

Pia Douwes heeft nooit eerder een soloalbum gemaakt: 'Toen ik door mijn cd-collectie bladerde telde ik 65 cd’s waarop ik te horen ben, vaak verzamel-cd’s, musical-cd’s of albums van anderen. Dit album bevat alle prachtige nummers die een grote rol hebben gespeeld in mijn carrière'.

Als het concert in Amsterdam aanslaat, probeert Pia soortgelijke avonden te organiseren in Duitsland en Oostenrijk. Maar voorlopig heeft ze haar handen vol aan nieuwe rollen. Vanaf mei gaat ze in Wenen de solovoorstelling Ein Wenig Farbe spelen over een transgendervrouw aan de vooravond van haar operatie. In de zomer staat ze in de voorstelling Elisabeth in de tuin van Paleis Soestijk. In Nederland is ze in het theaterseizoen 2018-2019 te zien in de Broadway-musical The Addams Family.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen