Peter R. de Vries in de talkshow van Larry King

Peter R. de Vries verscheen onlangs op de Amerikaanse televisie in de uitzending van Larry King om commentaar te geven op zijn geruchtmakende tv-uitzending van afgelopen zondag.

De Vries werd geïnterviewd via een satelliet-verbinding. Larry Kingopende met de vraag of Peter ooit heeft getwijfeld aan debetrouwbaarheid van zijn ‘handlanger’ Patrick van der Eem, die eenstrafblad heeft, en de authenticiteit van de verklaring van Joran vander Sloot. Larry King noemde de verklaring van Joran dubieus aangeziende jongen onder invloed was van softdrugs.

“Wietroken is nou eenmaal een ‘daily routine’ voor Joran” antwoorddede misdaadverslaggever hierop om daar nog aan toe te voegen dat hij hetverleden van Van der Eem niet van belang achtte.

Na afloop van de uitzending van Peter R. de Vries in Amerika afgelopenmaandag was de belangstelling voor het onderwerp enorm. Twaalf miljoenAmerikanen keken naar de reportage van de man die door Larry King als’the reporter who uncovered the story’ werd aangekondigd.

Amerikaanse advocaten zijn echter dezelfde mening toegedaan als hunNederlandse collega’s al eerder deze week op televisie verkondigden”als programmamaker was De Vries succesvol, maar de verklaringen houdengeen stand in de rechtbank.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd.