×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Peter R. de Vries getuigt in zaak Holleeder

Peter R. de Vries getuigt in zaak Holleeder
14.01.2019 -

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries treedt maandag opnieuw aan als getuige in de strafzaak tegen Willem Holleeder. Centraal staat de opname van een gesprek dat hij in 2011 vanaf het kantoor van advocaat Stijn Franken voerde met Holleeder, die destijds in de cel zat.


Het gesprek volgde op een vertrouwelijke brief van Holleeder aan de misdaadverslaggever, waarin hij zijn positie in de onderwereld en zijn relatie met andere criminele kopstukken uit de doeken doet. De Vries overhandigde de brief vorig jaar al aan justitie, tot groot ongenoegen van Holleeder.

Naar eigen zeggen besloot De Vries onlangs de opname van het gesprek nog eens te beluisteren en besloot hij daarna de band aan justitie te geven. Volgens hem bevestigt Holleeder in de opname dat hij heeft samengewerkt met de criminelen Stanley Hillis en Dino Soerel.

In de strafzaak heeft Holleeder die samenwerking steeds stellig ontkend. Maar volgens justitie gaf dit driemanschap juist opdrachten mensen te vermoorden.

Holleeder staat terecht op verdenking van betrokkenheid bij een reeks liquidaties.