Peter Jan Rens terug met meneer Kaktus

Peter Jan Rens komt terug met de legendarische Grote Meneer Kaktus Show. Ditmaal wordt de show niet op tv uitgezonden maar speelt het zich af op het toneel. De presentator heeft het ‘Katus Parlement Theater’ laten bouwen in studio A 12 in Bunnik.

Peter Jan wil kinderen iets bijbrengen. “Ik wil allekinderen en jeugd van Nederland, maar ook volwassenen met een beperking, veelinspiratie bieden met deze shows,” vertelt hij aan Novum Nieuws. “Zo wil ik hunpositie krachtiger maken, want dat gebeurt momenteel veel te weinig.”

In de nieuwe show komen veel elementen terug uit de vroegeredagen. Zo komen ‘Het grote Meneer Kaktus-lied’, ‘de Prik van Kaktus’ en de‘Stomp’ weer voorbij. Ook ‘De spelende vrouw’ en ‘Het gevaar’ zien we terug.

Niet alle bekende gezichten zijn van de partij. MevrouwStemband wordt ditmaal gespeeld door Pia Naber. Erwin Wiertz vervult de rol vanKweetniet. 

MeneerKaktus heeft ook ideeën een politieke partij op te richten vanuit het theater,De Kaktus Partij. “Het is een onderdeel van de show, maar ik wil echtserieus proberen een politieke partij te realiseren,” zegt de presentator. “Datmag geen partij voor de kinderen gaan heten, maar moet een partij worden vooriedereen die zich wil ontwikkelen en dan moet je beginnen bij de jeugd.”

Deshow start op 19 februari en draait tot en met 28 februari. Daarna gaat de showdoor op podia door heel Nederland.

De Grote Meneer Kaktus Show wasachtentwintig jaar geleden voor het eerst te zien in het theater. Vijf jaarlater werd het een televisieprogramma op Veronica. Daarna zond de Vara dekindershow uit. In 1993 stopte De GroteMeneer Kaktus Show