Peter Jan en zwangere vriendin dolgelukkig

Peter Jan Rens en zijn zwangere vriendin Virginia zijn in de zevende hemel nu zij hun eerste kindje verwachten. "Het is heel emotioneel nieuws. Ik had niet verwacht dat het zo zou ingrijpen", vertelt de presentator aan BuzzE.

Het stel weet het bijzondere nieuws nog maar net. "We zijn bij de vroedvrouw geweest en daar hebben we gezien dat alles goed is", aldus Peter Jan (63) die zegt heel veel positieve reacties te krijgen op het nieuws.

"Virginia is nu zeven weken zwanger", vertelt hij enthousiast. "Bij ongeveer 16 weken horen we of we een jongetje of een meisje krijgen." De presentator hoeft niet lang na te denken over de vraag of het geslacht van het kindje een geheim moet blijven."We willen het heel graag weten en zodra wij het weten, maken we het bekend."

Jongen

Het maakt Virginia (21) niet uit of ze een jongen of een meisje krijgt. "Als ik mag kiezen dan lijkt een jongen mij hartstikke top, maar een meisje is ook leuk hoor", vervolgt Peter-Jan. Zijn vriendin voelt zich goed. "Wel last van de gebruikelijke dingen. Misselijkheid en de hormonen gieren door haar lijf. En ze eet ineens erwtensoep, dat vond ze anders altijd heel vies", lacht hij.

Virgina is op 26 juli 2014 uitgerekend. De twee maakten er nooit een geheim van dat ze graag samen een kindje willen. Nog niet zo lang geleden kreeg het stel een miskraam te verwerken. Virginia heeft al een zoontje. Voor Peter Jan is het ook niet zijn eerste kind. Hij heeft een dochter van 33.