Peter Faber

Peter Faber ziet glansrol voor Johan Derksen in Beter Laat Dan Nooit 

Peter Faber, Barrie Stevens en Gerard Cox moesten eind mei afscheid nemen van hun Beter Laat Dan Nooit-reisgezel Willibrord Frequin. Ondanks dit verlies ziet Peter een doorstart van het populaire RTL-programma wel gebeuren, onthulde hij eerder in Weekend. Wie hem een leuke reisgenoot lijkt? Johan Derksen… 

Barrie Stevens zei eerder in gesprek met Weekend dat hij presentator Hans van Willigenburg wel ziet zitten, maar daar is Peter het niet mee eens. Hans is te lief, vindt de 79-jarige acteur en kunstenaar. Hij ziet liever “een dwarsligger, een uitslover”, een beetje zoals Willibrord was. Acteur Willem Nijholt passeert de revue, “maar Willem is 88 – die zal het niet meer doen denk ik”. Tuurlijk, André van Duin zou top zijn, maar die heeft het altijd druk. Johan Derksen, dát zou wat zijn, brainstormt Peter. “Die is eigenzinnig, hij is altijd trouw aan zichzelf. Daarom vind ik zijn tv-programma altijd leuk. Het is redactioneel niet voorgekauwd.” 

Maar, Peter zei eerder al eens dat hij weleens moeite had met Willibrord, omdat hij bij vlagen heel onaardig kon zijn. Zal dat niet hetzelfde zijn met het kritische VI-gezicht? Peter denkt van niet. “Ik vind hem een oprechte man”, legt hij uit. “De bedoeling bij VI is dat je alles zegt wat je aan tafel voor je mond komt. Zonder rare zelfcontrole of beschaafd lummelen, net zoals in een café.” 

Onuitstaanbaar

De vierde reisgenoot hoeft van Peter niet aardig te zijn maar aan mensen die naar doen tegen personeel, zoals Willibrord soms deed, heeft hij een broertje dood. “Ik had respect voor Willibrord, maar bepaalde dingen vond ik onuitstaanbaar. En dan heb ik het recht om dat te zeggen. Voor sommige mensen ben ík dan weer een braakmiddel en anderen vinden alles fantastisch wat ik doe. Haha!” 

Lees het hele verhaal en nog véél meer in Weekend nummer 41 online of bestel hem hier.