×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Persoonlijk drama voor Martine Bijl

29.01.2018 -

Een groot, persoonlijk drama voor Martine Bijl deze week. Haar broer Jan is, na een lang ziekbed, op 72-jarige leeftijd overleden.


Uit een rouwadvertentie in de Volkskrant blijkt dat Jan overleden is: 'Op een door hemzelf uit overtuiging gekozen wijze, is na een mooi leven en een geduldig gedragen ziekte overleden mijn lieve man, onze betrokken vader en grootvader, broer en zwager, Jan Egbert Bijl'.

Helaas is dit drama niet het eerste leed dat Martine treft. Zij werd op Prinsjesdag 2015 getroffen door een zware hersenbloeding, waar ze momenteel nog steeds last van heeft. Afgelopen kerst bracht de voormalige presentatrice het boek Rinkeldekink uit, waarin ze beschrijft wat ze heeft doorgemaakt.

'Gisteren nog was ik een vrolijke vrouw die er geen moeite mee had om de hele dag op haar knieën in de aarde te wroeten, soepel overeind te komen en eens lekker het applaus in ontvangst ging nemen voor haar prachtige tuin, haar jeugdige verschijning, en voor de geinige presentatie van Heel Holland Bakt die zoveel verrassende complimentjes opleverde. Die vrouw was opeens weg, die had haar biezen gepakt, die was vertrokken uit mij. Het was een kort besefje, dat voorbij flitste als de lamp van een vuurtoren', aldus Martine over de periode waarin zij ziek werd. En nu kan daar dus het gemis van haar dierbare broer aan toe worden gevoegd.