Peaches overleden door sapkuur

Mogelijk is Peaches Geldof overleden aan de gevolgen van de sapkuur die ze al jaren af en aan volgde. Het dieet zou het risico op een hartaanval hebben vergroot, zo schrijft Daily Mail. De socialite is maandag dood gevonden in haar huis in Kent.

Volgens de tabloid veroorzaakte de kuur al langer gezondheidsproblemen bij de dochter van Bob Geldof. De socialite zou alleen maar vloeibare groente eten. "Er zijn dagen waarop ik wakker word en denk: ik ben dik," vertelde Peaches in 2011 aan OK! Magazine. "Ik gooi groente in een blender en dat drink ik drie keer per dag. Het is hartstikke vies. Ik doe het meestal een maandje." Zo kon ze in die periode ongeveer 5 kilo kwijtraken. "Ik heb geen wilskracht, maar met de sapjes denk ik: ik moet het doen, omdat ik die extra kilo's wil kwijtraken.''

Een diëtiste waarschuwde haar toentertijd voor de risico's van een dergelijke kuur: "Peaches loopt het risico een hartaanval te krijgen. Zo'n dieet zorgt ervoor dat je spierkracht verliest en dat belangrijke organen uitvallen."

In Peaches huis zouden geen harddrugs of een afscheidsbrief gevonden zijn. Bovendien zouden op het lichaam van de 25-jarige celeb ook geen verwondingen zichtbaar zijn. Een lijkschouwing moet uitwijzen waaraan ze precies is overleden.